Måndag 18 februari, 2019

Måndag 18 februari, 201

Jag hade en känsla av att A3 skulle få det svårt men det var under förutsättning att Norrköpings bästa spelare var med. Nu var hon inte det och det kostade. Det som förvånar mig det är att varken Enjebo eller lokalmedia uppmärksammar detta och ger henne den respekten. McCorkel är en av ligans bästa spelare och med henne i laget hade det varit en helt annan match.

McCorkel har i de fyra senaste matcherna gjort, mot Alvik 26p, Luleå 20p, Uppsala 21p, Eos 19p vilket ger ett snitt på 21.5 p. Tro inte att hennes poänggörande hade varit så mycket lägre om hon hade deltagit.

A3 vann med 20 poäng utan att prestera offensivt som de bör göra mot ett försvagat Norrköping, men de har stora problem mot zonförsvar och box and one på Brown. Vinsten kom pga defensiven som var aggressiv men de blev förvånansvärt lätt överspelade ibland med en layup pga aggressiviteten.

Att Burnett får spela så ojuste som hon gjorde i matchen är bara så skrämmande. Hon delade ut knuffar och slag till höger och vänster så fort hon var inne på plan. Hur kan domarna tillåta detta ? Vad tittar de på om de inte ser det ? Kausaite insåg det och plockade ut henne ganska mycket innan hon skulle ställa till med för mycket skada.

A3:s powerhouse skall vinna den här matchen ganska lätt om bara alla presterar men tyvärr så är flera spelare inte i form eller vad det nu är. Brown visar ständigt dåligt humör. 0 poäng i första halvlek för andra gången i år. Bra att Enjebo bänkade henne i första halvlek.

Mershon började bra för första gången på länge men åkte på en kapning och det blev ispåse och bänken resten av matchen. Lawrence gillar inte när motståndarna spelar fysiskt och grisigt vilket är märkligt med hennes fysik. Asoro har problem med att få spelet att lossna och borde nog inte skjuta treor. Degbeons prestation är ok men inte ens nära Brno matchen. Dedic ryckte upp sig och visade lite av det vi såg när hon landade i Umeå.

När Mingo kom in i stället för Brown då tog A3 över. Det blev balans i laget i anfallet och direkt 3-4 assist av Mingo, mindre chanstagning i försvar och bättre press på bollen av Mingo. Hon är min givna starter.

Visby tog en viktig vinst borta mot Telge. De startade katastrofalt med 12 – 0 till Telge men det kanske vara bra eftersom Telge verkade slappna av lite. De tog bort den surprise press på helplan som de startade med och släppte in Visby i matchen. Visbys andra halvlek var säsongens klar bästa och särskilt kul vara att se Mirkovics spel nära korgen. Telge tar sig till slutspel men där blir det stopp direkt. Om Visby skall till slutspel då måste de vinna hemma mot Wettarna på fredag.

Flåt att jag gnäller lite men varför skaffar damlag år efter år dräkter som är så stora att axelbanden hela tiden åker ner så att spelarna måste vika in dem och varför så stora byxor så att spelarna måste rulla upp dem i midjan. För tio år sedan fanns nästan bara herrdräkter på marknaden. Nu när det finns riktiga damdräkter då borde damlagen spela i sådana som är anpassade för dem. Herrlinnen är alltid anpassade för breda axlar och byxorna för långa ben. Om lagen har damdräkter då köper de alldeles för stora storlekar. Kanske tror de att de är större än vad de är.

Efter några hektiska veckor med många bra matcher blir det ett uppehåll på hela två veckor innan Alviks damer kommer på besök lördag den 2 mars och dagen efter Visby. Två dagar senare BSKT hemma mot BC Luleå tisdag den 5 mars.

Eftersom det är landslagsuppehåll för herrarna och lite lugnare för damerna så drar jag ner något på skrivandet och inväntar VM kvalmatcherna i slutet på veckan och givetvis Sveriges herrar mot Danmark på torsdag. Senast lagen möttes var Danmarks bästa skytt Lucic inte med men de vann i alla fall. Sverige verkar tro på en komfortabel seger. Självförtroendet är på topp efter krossen av Belarus.

Godmiddag