Lördag 16 februari, 2019

Lördag 16 februari, 201

Säga vad man vill om domarinsatsen igår mellan BSKT och Norrköping men inte var det den som avgjorde vem som vann. Det var BSKT:s otroligt naiva spel de sista fem minuterna med bollen i fel händer och katastrofbeslut av Green som kostade 5-6 poäng i baken. BSKT hade chansen men med uppträdandet i slutet vinner man inte mot någon i serien.

Jag tycker att det är trist att Kjellbom beter sig så som han gör. Igår kom han undan med bara en tilldelad foul trots att han borde ha varit diskvalificerad. I Euroleague eller Champions League hade han blivit knockad men BSKT har bara snälla killar.

Jag skall ärligt säga att jag ser fram emot den dagen han lägger sina dojor på hyllan så att jag slipper se alla hans efterslängar och dumheter. Det är trist att behöva säga så för han är en ganska hyfsad basketspelare. Jag slipper i alla fall se honom mer i Umeå den här säsongen.

Jag tycker att Kjellbom är favoriserad av domarna. Ingen annan i BLH får spela som han. De förmåner han får är bara så trist.

Till råga på allt så var det någon okunnig person i fair play som utsåg Kjellbom till matchens lirare i Norrköping. Den borde ha gått till eleganten Andreas Person. Ridå.

I morgon kl 19.00 spelar A3 borta mot Norrköping. Om A3 startar med ”Botas försvar” då tar de omedelbart greppet om matchen och vinner till sist med 15+ poäng. Om de ställer in skorna för att ”kolla hur bra Norrköping är” då blir söndag kvällen en trist afton.

Jag är spänd på att få se om Enjebo fortsätter med att envist starta med fjolårets MVP spelare Mingo på bänken. Jag tror att Brown skulle må bra av att få börja på bänken. Hon behöver utmanas och dessutom vet alla lag idag hur Brown spelar och ett lag som Norrköping kan neutralisera henne. Mingo kan ingen neutralisera om hon får lite frihet att släppa loss sina skills.

Mingo lekte med UD i fjol när hon var här med Telge. Hittills i år har vi bara sett 50% av hennes kapacitet men nu till avslutningen av serien måste hon släppas fram och få stort förtroende.

Svenska Cupen återuppstår till hösten och här kommer lite mer kött på benen om genomförandet.

Spelform beslutas av förbundsstyrelsen. (Jag hoppas att man lyssnar på lagen om hur och när genomförande bör ske) De 25 bästa lagen från förgående säsong spelar i Svenska Cupen (Varför inte alla som vill delta. Regionala kvalborde genomföras under september)

Distriktsserie Spelform beslutas av administrerande organ.(Vad betyder det ? Regionala kval ? Men det behövs inte när bara de 25 bästa får delta)

Ett rankingsystem reglerar grupplacering, hemmamatchfavör i slutspel samt berättigande till deltagande i internationellt spel där ranking utgör ett urvalskriterium.

Segrare i SM-finalen rankas 1:a för BCL respektive Eurocup Women och förloraren rankas som nummer tre.

Vinnaren av Sv Cupen rankas som 1:a i FIBA Eurocup, respektive 2:a I Eurocup Women. Därefter rankas lagen efter placering från grundserien (Hur tänker de här ? Är det inte sent att kvala in till Champions league och Europe Cup i september och oktober ?)

Enligt en vanligtvis välunderrättad källa finns det ett missnöje inom damlandslaget mot hur saker och ting sköts. Missnöjet kan innebära att ett antal aktuella spelare tackar nej till landslagssamlingen.

Godmiddag