Torsdag 14 februari, 2019

Torsdag 14 februari, 2019

Man måste våga för att vinna är en känd klyscha inom idrottsvärlden och det var troligtvis det som inte hände från start igår kväll i Gammliahallen när A3 mötte Brno.

A3 startade matchen precis som vilken damligamatch som helst och det går ju inte när man behöver jaga livet ur motståndarna och ta igen minus 34 poäng.

Jag spekulerade dagen innan om att A3 säkert kan vinna med 15 – 20 poäng och som det utvecklade sig i den andra halvleken då laget äntligen började jaga villebrådet att de helt klart hade kunnat fixa alla 34 poängen om de bara hade pressat och jagat från start.

Alla utom Zohnova (26p) spårade ur i Brno. Zaplatova som dödade A3 i Tjeckien såg ut som en genomsnittligt damligaspelare. Om bara Asoro och Lawrence hade kunnat få lite grepp på Zohnova då hade det vara klart.

Jag vet inte vad som har hänt med Mershon men hennes spel var om möjligt lika svagt i returen som nere i Brno men även Mingo och Brown hade svaga matcher. Var det så att chocken efter utspelningen i Brno fortfarande fanns kvar i skallen ?

Domarna hade det lugnt i första halvlek då lagen bara bytte poäng och spelade ganska snällt försvar, men i den andra fick de göra skäl för arvodet. A3 spelade riktigt fysiskt och det gav resultat direkt. Det är bara att hoppas att de inte glömmer den känslan inför kommande viktiga matcher.

Redan till helgen får de lov att steppa upp ordentligt borta mot Norrköping som inte tar några fångar och det särskilt på hemmaplan. Dessutom måste de vara förberedda på den partiska speakern som vrålar tuuuuurrrrnnooooover när A3 gör en.

Rönnqvist regerar idag i Östersund efter gamewinner och 24 poäng igår mot Borås. Snacka om run and gun basket och jag älskar det. Hade jag varit 40 då hade jag flyttat till Östersund. Det är galen basket men kul basket och jag är inte det minsta förvånad att de fyller hallen i match efter match. Det beror inte på restaurangen som många i Umeå verkar tro utan det beror på kul basket.

Förresten om Rönnqvist orkar spela 39 minuter i en overtime match i galet tempo då orkar även BSKT:s guards spela 35 minuter i viktiga matcher eller är de sämre tränade.

Det kanske stämmer att Nordström är på väg till BSKT. Han skulle i alla fall passa in i BSKT:s spel. Egentligen så tror jag inte att BSKT kan ta fram de resurser som säkert krävs för att plocka in Nordström men tiden får utvisa det. Deadline går den 28 februari kl 24.00.

Mina favoriter TTT Riga vann igen och nu borta mot Fenerbache med 61 – 62. En strålande prestation mot Feners powerhouse. TTTR är nu 2:a och klara för slutspel i Euroleague. Starkt.

Jag tror att Luleå utan problem slår ut Rostov och om de då får arrangera final four då måste jag till Luleå över dagen för jag vill se TTT Riga spela live i år.

Godmiddag