9 februari, 2019

Lördag 9 februari, 2019

I går noterade en person som var i hallen under matchen något som inte borde få hända i en tävlingsmatch oavsett nivå. Sekretariatet hos wettarna startade klockan för tidigt i slutet av matchen mot BC Luleå alltså när W ledde och Luleå jagade för att komma ikapp. Varje gång W skulle spela in bollen så startades klockan långt innan första spelaren på planen fick bollen. Det var rentav häpnadsväckande enligt ögonvittnet. Personen säger sig aldrig ha sett ett så flagrant fusk någonsin.

Jag noterad även att coach Balibrea inte gick fram och tackade domarna för matchen. Han skakade hand med Ögvist och Larsson men sedan gick han och satte sig på sin stol. Det såg ut som att ast. coachen försökte få med honom för att tacka domarna för matchen men han satt kvar och ast. coach gjorde det själv. Ett synnerligen märkligt beteende med tanke på att de inte direkt hade domarna emot sig igår kväll. 2 tredjedelar var samma domare som dömde BSKT i Borås i måndags.

BC Luleå kapas vid fotknölarna i NSD.se men de måste väl ha sett att wettarna spelade med adrenalinet droppande ur öronen. Till råga på allt fick de flyt eftersom nästan allt de slängde upp mot korgen gick i. När dessutom domsluten inte direkt gick emot dem så är det inte alls förvånande att wettarna vinner. Jag tycker att Öqvist tog förlusten på ett bra sätt. Inte ens BC Luleå är några maskiner. En normal reaktion bör vara att BC Luleå steppar upp mot Nässjö i morgon och vinner med tvåsiffrigt.

Det blir intressant att se om Norrköping kan stå emot Köping borta i eftermiddag med tanke på alla skador som laget har drabbats av. Köping får en jättechans att knappa in på BSKT om de kan vinna. Solevic och Hubert var borta förra veckan mot Norrköping, frågan är om de spelar idag.

Jag såg CSKA Moskva vinna hemma igår kväll mot Real Madrid i Euroleague. En otroligt bra match med högklassigt spel, suveräna spelare och domare och en laserljusshow vid presentationen som bara den måste ha kostat åtskilliga miljoner att installera. Sök matchen på youtube och kolla in ljusshowen om inte annat.

Kul att Nathan Dawit som spelade i BSKT för två år sedan är på G igen. Jag gillar killen som alltid var trevlig och gärna ställde upp och hjälpte till med ungdomsbasketen när jag frågade. Han är en otroligt duktig teknisk offensiv spelare med ett suveränt skott. Defensiven anses inte var hans starka sida men en lite svag defensiv hos en spelare kan man dölja med rätt taktik. Dawit trivdes i Umeå så varför inte låna honom redan nu till avslutningen av årets basketliga. Uppsala har ju inget att spela för längre så han borde kunna få gå.

Det blev inget fotbollstält i vinter heller. Tänks så otroligt många spaltmeter som fotbollen får på alla sina misslyckade planer och värvningar för att inte tala om hockeyn.

Godmiddag