Fredag 8 februari, 2019

Fredag 8 februari, 2019

Läser om coach Gustavssons dröm om en restaurang i Gammliahallen och om vilket lyft han tror att det skulle innebära för basketen.

För det första så tror jag inte att det någonsin kommer att byggas en restaurang på samma sätt som i Luleå med utsikt över basketplanen i Umeås basketarena. Om det blir en restaurang så blir det säkert i anslutning till innebandyhallen i stället ute på den stora outnyttjade parkeringsytan.

Elit innebandylagen gillar inte att spela matcher i sin egen hall pga att ”det inte blir samma publiktryck och publikkontakt som i Gammliahallen” men om kommunen serverar dem även en restaurang då kan de nog inte gnälla längre på att hallen inte är ”tillräckligt intim”.

Om det någonsin blir av med en restaurang då måste den skötas av ett arenabolag och vad jag förstår så har föreningarna med verksamhet på området redan bildat ett sådant, men vad det kan ge och hur långt man har kommit med det känner jag inte till.

I Luleå delar de två elitbasket klubbarna på vinsten från arenabolaget 50/50. Om det blir ett bolag i Umeå då blir det många föreningar som skall dela på kalaset och den ekonomiska vinsten blir nog liten men servicegraden ökar och det är bra.

Kanske blir nästa steg för elitbasketen att flytta sina matcher till VIND ARENA i stället när restaurangen står klar.

Läser i NSD.se att Luleå får klara sig utan både Reed och nya Sandric i EWBL matchen i Rostov. Anledningen är det minst sagt hopplösa visum kravet när man skall in i Ryssland. Rostov var risiga i början av säsongen men har spelat upp sig rejält så det vill till att Luleå får med Houser och Barthold om de inte skall åka på en omgång som A3 fick nere i Brno.

Jag ser redan nu fram emot A3:s returmöte med Brno nästa onsdag den 13 februari. Jag skulle bli något förvånad om inte A3 ser den matchen som en viktig match för att upprätta en del heder och att få en rejäl revansch på de kaxiga Brno. Jag minns särskilt deras playmaker som till och med ibland härmade Mershon och Brown när de kallade ut olika spel. Ganska osportsligt kan jag tycka.

Vi får hoppas att det är några mentalt starka domare som dyker upp som vågar blåsa på alla tjuvnyp som Brno bjöd på, men Brno kanske kommer hit och nöjer sig med 33 poäng plus och ställer sig i en zon. Oavsett vad så blir det svårt att hämta in 33 pinnar men det kan gå om A3 kommer in i flow.

Nästa vecka innehåller även hemmamatch för BSKT och det redan på tisdag mot Södertälje och till råga på allt Norrköping på fredag. Om man spelar lika illa som mot Jämtland igår då blir det inte roligt.

Det blev en svag hemmamatch mot Jämtland och lovar inte gott inför de tre kommande matcherna mot toppmotstånd. Gehrkes taktik att dubbla Nilsson gick hem och BSKT:s option # 1 försvann och gameplanen var i gungning. BSKT kommer att få möta det försvaret mer i fortsättningen.

24 – 15 i foul på BSKT trots att laget inte spelade aggressivt försvar mer än i andra halvlek måste betyda att domarna anser att BSKT inte spelar tillräckligt bra försvar. Det var samma foul fördelning som borta mot Borås i måndags.

Har du lagt märke till att i den svenska basketligan så går inte domarna och hämtar bollar som flyger iväg bakom reklamskyltar eller liknande. Det är spelarna som skall hämta bollen. Så är det inte ute i Europa. Där går domarna och hämtar förlupna bollar för det mesta. Det kan knappast vara ett FIBA krav att spelarna skall hämta bollen.

Godmiddag