Onsdag 6 februari, 2019

Onsdag 6 februari, 2019

Hade inte tänkt kommentera matchen i Borås mer men när jag tittar på dessa fakta då går det inte att släppa matchen. Jag vet inte om domarbasen tar till sig de fakta som finns från matchen men detta är fakta.

33 – 4 i straffkast till hemmalaget

Borås skjuter 17st straffar i 4Q.

25 – 2 i straffkast i andra halvlek.

Umeås enda 2 straffkast i andra halvlek kommer i minut 39:27 

18 – 8 i fouls i andra halvlek.

Om domarbasen tittar på matchen då ser han att BSKT konsekvent attackerar korgen från minut ett men får ingenting med sig under hela matchen.

Om du tittar på tabellen så förstår du hur viktig matchen var för Borås. Om de hade förlorat då hade det troligtvis påverkat deras slutspels position negativt.

Tittade igår kväll på herrmatcher i både Champions League och Europe Cup. Domarna dömer helt annorlunda än i Sverige. De blåser direkt för fasthållningar, för rörliga screens, blind bumpning av springande spelare, påhopp i ryggen och handchecking när spelare attackerar. Allt detta släpper eller bedömer domarna i den svenska basketligan ”på sitt sätt” och det påverka spelet och vem som vinner matcherna. De som är fräckast och fuskar mest vinner mest på det.

Köping hade givetvis inget att hämta i Luleå utan Solevic och Hubert och det var synd att de inte var med för annars hade Luleå fått händerna fulla. Köping spelar lite old school basketball och är svåra att tas med. Jag gillar deras sätt att spela.

BC Luleå verkar inte stabila i sitt spel. Det går upp och ner hela tiden. Tycker att de verkar uppträda lite nonchalant utan focus särskilt när de ställer upp mot lag som är på den nedre halvan. Det lär knappast hända när de kommer till Umeå tisdag den 5 mars.

Nye Morris är lite vild i sin spelstil men då har han hamnat ganska så rätt eftersom BCL spelar ”ganska fritt”. Han var lite eggad igår och visade upp en del spektakulära mowes. Om laget vinner då blir han en crowdpleaser.

”Sluta blås” skrev någon men jag säger sluta foula och börja spela försvar med fötterna och torso.

NSD.se redovisar basketfolkets löner uppe i Luleå och jag noterar att de två klubbdirektörerna och head coacherna tillsammans tjänar nästan lika mycket som BSKT omsätter. Snacka om skilda världar.

700.000 kr i bidrag till Svenska Hockeyförbundets J18 Turneringen i hockey i april från Umeå Kommun. Jag tycker att det är mycket tveksamt att göra så med mina pengar. Arrangemanget ”brukar ha stort publikt intresse” – det synar jag. För B-Löven finns det stort intresse men inte för det här.

Godmiddag