Tisdag 5 februari, 2019

Tisdag 5 februari, 2019

Jag tyckte synd om Köping i söndags och idag tycker jag verkligen synd om BSKT idag. De fick verkligen inget med sig igår i Borås trots att de långa stunder lirade ut Borås.

Hemmalaget fick parkera på straffkastlinjen hela matchen och skjuta ofattbara 33 – 4. Och foul fördelningen 15 – 26 är närmast löjlig. BSKT fick dessutom de flesta i andra halvlek.

Kanske hade man kunnat få stopp på Borås med en tidig time out och lite bra zonförsvar och tvingat dem att skjuta från 7 meter. Borås hade ingen bra skottdag igår.

Hur kunde domarna missa att More trampade i golvet när han räddade en boll och sedan fick den tillbaka för en trea och hur kunde de tilldela Nilsson en teknisk foul när han blev knuffad i golvet under korgen.

Jag hade gärna varit en fluga på väggen och lyssnat på vad kommissarien och domarna pratade om i pausen för helt plötsligt så släppte de allt till hemmalagets fördel. Jag såg samma sak i Norrköping i söndags och det drabbade Köping. Jag tycker inte att det är OK. Vad är det fråga om.

BSKT gjorde en toppmatch i 25-30 minuter men sedan var det inte kul att uppleva det som utspelade sig i Boråshallen. En riktig heartbreaker.

”Tyvärr räcker det inte med att spela bra för att vinna i basketligan” sade Gustavsson och där fick han in en femetta. Det har vi sett alltför många gånger.

I helgen såg jag Barcelona förlora i den spanska ligan med stora siffror och den matchen följdes upp av en superskräll då Real Madrid förlorade borta mot Malaga efter förlängning med 103 – 102. Kan du fatta hur bra den spanska ligan är.

Godmiddag