Tisdag 15 januari, 2019

Tisdag 15 januari, 2019

P1 är en utmärkt radiokanal om man vill hänga med i samhällsdebatten och lära sig nya saker. Jag lyssnar ibland på ett program som heter KROPP & SJÄL. Idag var det en stor överraskning eftersom det helt och hållet handlade om basket. Medverkade gjorde legenden Charles Barton läraren och fd spelaren Dan Wiorek, och min fd spelare Malin Wahlberg som numera är sportjournalist på Aftonbladet. Jag rekommenderar dig att lyssna på det intressanta en timme långa programmet i efterhand.

Borås har en hög med bra spelare men trots det så blev de helt bortcoachade av Södertälje igår. Intressant dubblande av Hilliard för att tvinga bort bollen från hans händer var lyckosamt. De övriga Boråsspelarna blev obekväma med att avsluta i ovana situationer och brände skott efter skott.

Södertälje spelade med en härlig intensitet och kom som vanligt undan med en hel drös med tjuvknep i pick & rull situationer men det får vi nog lära oss att leva med. Domarna kan tydligen inte döma konsekvent bra i dessa situationer. Lindström och Garci var magnifika.

Jämtland mot BC Luleå i kväll blir intressant. BC Luleå har 18 – 0 mot Jämtland så alla räknar med att det blir en upprepning, just därför tippar jag på att Jämtland skärper sig rejält och vinner.

Hög klass på den spanska ACB Ligan. Tittade på Real Madrid hemma mot Zaragoza igår kväll. Real lyckade vinna med 99 – 98 i absolut sista sekunden. Nästan alla övriga matcher i den här omgången i den ligan var jämna.

Har du tänkt på att när BC Luleå vinner eller Södertälje som igår då blir det ofta reportage i Sportnytt på SVT, men när ett lag som BSKT skräller och vinner borta mot BC Luleå då passerar det utan en enda lite notis.

Stor ”nyhet” idag på vk.se att AIK har gett bort 5000 biljetter till matchen mot B-löven. Pinsamt.

Godmiddag