Måndag 14 januari, 2019

Måndag 14 januari, 2019

Telge blev som väntat en munsbit för A3 men inte pga av överlägset spel utan pga sin överlägsna atletism och individualism.

Gästerna spelade som man bör göra mot A3 nämligen bra zonförsvar och man använde sig av tre olika dessutom. Jag hade iofs väntat mig att de skulle försöka sätta press på Brown för att få henne att driva mot korgen och fastna i zonen men så blev det inte utan i stället zonförsvar där man i princip gav öppna skott till alla utom hårdmarkerade Brown och Mershon.

Taktiken var lyckad för de två A3 skyttarna Brown & Mershon lyckades bara skrapa ihop 14 poäng tillsammans. Övriga sköt 3 av 8 (Asoro)på treorna 2 av 7 (Edholm) och 1 av 6 (Hansson) . Totalt 9 av 31 på treorna visar att taktiken var rätt.


A3 har andra hot. Truppen är bred och atletisk så Degbeon och Lawrence tog hand om de missade skotten och satte poäng på åtta offensiva returer och skrapade ihop 25 poäng, det var avgörande i den här matchen.

Telge spelade smart och fick verkligen ut mycket trots avsaknaden av Lundqvist och sparsamt spelade Weaver. A3 hade stora problem när man spelade single screens med attackerande Elias och Åström.

A3 har svårt att få effektivitet i sitt zonanfall. Jag tycker att det ofta beror på långsamma löpningar, en långsam swing av bollen eller att man inte penetrerar när motståndarna öppnar upp gap i försvaret. Nu har man atleterna inside som ofta städar upp (22 or) och kan avsluta bra men anfallet måste bli bättre om det skall leda till målet.

Domarna var på bästa humör eftersom man tillät en spelare i A3 att spela med icke reglementsenligt speldräkt.

A3 är också väldigt snälla eftersom Ahlin som förra veckan tränade med A3 igår gjorde comeback och spelade med Telge.

Har du tänkt på att basketspelarna börjar mer och mer se ut som soldater med alla de skydd och utrustningar som de numer har på sig. Jag frågar mig vad det beror på att alla dessa knäskydd, höftskydd benskydd och armbågsskydd används av spelare utan skador. Beror det på att det är en trend eller beror det på att spelet är så hårt att det är nödvändigt att skydda sig från skador. Om det är skador man är rädd för då har det gått för långt.

Godmiddag