Söndag 13 januari, 2019

Söndag 13 januari, 2019

Enligt uppgift så kommer inte Klara Lundqvist att spela idag mot A3 och mycket talar för att inte heller Weaver kommer att spela särskilt mycket. HOOPS har många vänner runt om i landet som jag kallar ”mina ögon och öron” och ibland får jag heta tips som jag kan skriva om. Nu återstår det bara att vänta och se om tipset stämde eller om det var fake news.

Luleå lyckades vinna mot Brno och undvika A3 i kvartsfinalen och det tack vare att H&H till slut kom igång lite men framför allt pga den nya stora centern Kristina Alminaite, som visade god klass i den sista perioden med både bra defensiv och några André Nilsson hookar som aldrig har skådats sedan Nyree Roberts spelade i Luleå Basket på 90 talet.

Det blir intressant att få se ett nytt lag i Umeå i den kommande kvartsfinalen den 10 februari i Umeå.

Uppsalas damer är riktigt svaga. Trots att Högsbo gjorde en medioker match mot dem igår så kunde Högsbo gå ifrån och vinna de sista fem minuterna med Hyder utfoulad.

Jag filosoferade lite om att Uppsalas herrar kanske är på gång och kan vinna borta mot Köping men icke. Uppsala är ett lag i kaos utan strukturerat spel och utan förmåga att samarbeta. De har inte heller möjlighet att så här långt in i säsongen skapa detta strukturerade spel så det är bara att ställa in sig på nedflyttning för dem, om inte deras IT miljardär köper in en hel femma som är ostoppbar. Uppsala är ett lag där alltför mycket skall gå genom Nordströms händer som numera inte alls är så bra som han var för 1-2 år sedan.

B-löven kraschade igen och nu börjar det lukta kvalspel för laget som har en så gigantisk budget så att nästan alla elitlag i Umeå tillsammans har lika mycket. Dags att börja omvärdera satsningen på hockey hos näringslivet och Umeå Kommun.

Godmiddag