Tisdag 18 december, 2018

Jag tittade på Luleå BBK mot Telge och konstaterar att både lagen har stora luckor i lagen och att de inte verkar vara i form. Det var stundtals riktigt dåligt spel från båda lagen, Endast Reed och Nnamaka i Luleå håller klass. Telges Åström har är betydligt sämre än vad hon var för två år sedan och Weawer som var så bra senast när hon spelade i Norrköping verkar också ha tappat mycket.

Telges headcoach satt stilla på bänken under hela matchen och det var ast coachen som ledde laget. En konstig signal tycker jag, men Bengtsson kanske var sjuk. Lundqvist satt ombytt på bänken. Om hon hade spelat då tror jag att det hade varit helt jämnt.

Det var fri entré och s.k företagsmatch när företagen skall pynta 3 alt 5 kronor per åskådare så man lade på ganska rejält när man meddelade publik siffran. Den verkliga var runt 1500 säger bekanta som var på plats i Luleå. De säger också att Luleå BBK alltid sockrar siffrorna rejält.

Samma bekanta person frågade också mig varför A3 spelar två matcher den 29 och 30 december och dessutom två hemma matcher den 2 och 3 mars. Lite konstigt kan man tycka att spela av fyra av seriematcherna på fyra dagar när man bara har tjugo (20) matcher totalt. Det beror troligtvis på deltagandet i Eurocup och EWBL och att A3 hade räknat med att gå vidare i båda cuperna men med tanke på hur spelet ser ut idag så kan det inte vara optimalt. Att spela två hemmamatcher samma helg är märkligt men eftersom laget inte drar någon publik då kanske man inte tycker att det spelar någon roll.

I kväll har BSKT hemmamatch mot ett Nässjö i bra form. Jag såg Nässjös första halvlek borta mot Borås och blev ganska imponerad speciellt av Terins och nya Williams. Även Ruffin har glimtat till mer och mer så det blir en mycket svår uppgift för BSKT att vinna i kväll. En vinst vore mycket viktig inför julskinkan.

Hollins som är ny i BSKT gör hemmadebut. Han gjorde en slät figur mot Wettarna och verkar inte vara i form. Han hade många fina passningar till sina medspelare men det räcker inte långt om man vill bli kvar i laget. Jag undrar hur det är ställt med hans hälsenor. Han har haft stora problem med dem tidigare.

Saleman har spelat något bättre de två senaste matcherna och det är bra för utan en bra Saleman så vinner inte BSKT. Saleman gjorde 32 poäng mot Nässjö när BSKT tog senaste ligasegern så han lär få en tight bevakning i kväll och andra spelare måste kliva fram och utnyttja den hårda bevakningen.

Godmiddag